20 Νοε 2010

Πορτοκάλια Ισπανίας. Να πώς βγάζουμε τα μάτια μας

Η διοίκηση της περιφέρειας της βαλένθια ανακοίνωσε την έναρξη εφαρμογής του κανονισμού και της διαδικασίας πιστοποίησης των πορτοκαλιών της βαλένθιας, ως ΠΡΟΙΟΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΝΔΕΙΞΗΣ. 

Η διαδικασία γιά την απόκτηση του σήματος περιλαμβανει μιά σειρά από κανόνες που πρέπει να τηρούν παραγωγοί, συσκευαστές και έμποροι σε όλα τα στάδια. 

Επί παραδείγματι, δεν μπορεί να κυκλοφορεί στην αγορά προιόν το οποίο δεν είναι σε πλήρη ωριμότητα και δεν διαθέτει συγκεκριμένα ποιοτικά και γευστικά χαρακτηριστικά, που ξεπερνούν τα κοινοτικά κρητήρια. 

Γιά να γίνει όμως αυτό, υπάρχει μιά οργανωμένη διαδικασία, όπου, αρχής γενομένης από την διοίκηση που θέτει και ελέγχει τους κανόνες, όλοι έχουν συμφωνήσει στους στόχους. 

Και οι στόχοι είναι αυτονόητοι: να πετύχουν τις καλύτερες δυνατόν τιμές στην αγορά.


Εμείς, με την "μαγκιά μας", βγάζουμε συστηματικά τα μάτια μας.

Η διοίκηση είναι απούσα και ο κάθε πικραμένος  πουλάει ότι γουστάρει. 
Πράσινα και κακοφουρνισμένα πορτοκάλια, πάνε χωρίς έλεγχο στις αγορές και μετά κλαίμε, γιατί οι αγορές δεν "τραβάνε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου