13 Οκτ 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Κ.Α.Σ. ΗΛΙΟΣ - ΝΕΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: ΝΕΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

1.     Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑ. Οι προβλέψεις για τη νέα εμπορική περίοδο του πορτοκαλιού είναι πολύ ευνοϊκές. Η ποιότητα είναι εξαιρετική και η ζήτηση αυξημένη. Οι τιμές στα βαλέντσια έκλεισαν πάνω από 45 λεπτά το κιλό.

2.     ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ. Σε λίγες ημέρες θα κατατεθεί το 50% της ενιαίας ενίσχυσης του 2010 και μέχρι το Δεκέμβριο το υπόλοιπο. Έχοντας εξασφαλίσει την επιδότηση χωρίς παράδοση προϊόντος και ένα χρόνο πριν, απαιτείται σύνεση στις διαπραγματεύσεις, όχι βιασύνες και πανικός.


3.     ΠΟΥΛΑΜΕ ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΑ – ΟΧΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗ: Πουλάμε στην εξαγωγή το εμπορεύσιμο προϊόν και παίρνουμε τα «επιστρεφόμενα», τα οποία πουλάμε ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ και με ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ στη χυμοποίηση. Δεν χαρίζουμε και δεν πετάμε το προϊόν μας ΑΞΙΖΕΙ ΛΕΦΤΑ.

4.     ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΧΥΜΟΥ: Με την ολοκλήρωση των δηλώσεων προβλεπόμενης παραγωγής, η Α.Κ.Α.Σ. ΗΛΙΟΣ θα ζητήσει προσφορές για συμβόλαια με τα χυμοποιεία. Θα ενημερωθείτε εκ νέου σχετικά.


5.     ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Υποβάλουμε δηλώσεις προβλεπόμενης όπως κάθε χρόνο και διακινούμε τα προϊόντα από τους συνεταιρισμούς και την ομάδα. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ. Διαβάστε το συνημμένο δημοσίευμα. Οι επιδοτήσεις θα συνεχίσουν να δίνονται μόνο σε ενεργούς αγρότες.

6.     ΤΙΜΕΣ – ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ: Όσο πλησιάζει η έναρξη της συλλογής, θα εντείνεται η παραπληροφόρηση. Να γνωρίζετε πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.
 Βαλέντσια, σταφύλια, ροδάκινα, βαμβάκι κ.α., είχαν αυξημένη ζήτηση και τιμές.
·       Να ελέγχετε την κάθε φήμη και να εξετάζετε τα κίνητρα αυτού που την διασπείρει.
·       Μην αναπαράγετε φήμες που ρίχνουν το ηθικό των παραγωγών.
·       Κρατήστε άμυνα.

7.     ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Μην αμελείτε να περνάτε από τα γραφεία της Α.Κ.Α.Σ. ΗΛΙΟΣ για ενημέρωση και επικοινωνία. Κάτι θα μάθουμε από σας, κάτι θα μάθετε από μας.

8.     ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: Θα πραγματοποιηθούν τρεις συγκεντρώσεις ενημέρωσης των μελών.
·       Άργος, στα γραφεία του συνεταιρισμού, 17 Οκτωβρίου 2010 ώρα 10:30.
·       Ίναχος, στο σχολείο, 24 Οκτωβρίου ώρα 11:00.
·       Λάλουκα, στο σχολείο, 24 Οκτωβρίου ώρα 5:00 το απόγευμα.



Στη διάθεσή σας,

 Σπύρος Καχριμάνης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Α.Κ.Α.Σ. ΗΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου