25 Οκτ 2011

Συγκέντρωση αγροτών στην Αργολίδα


Έχω επιχειρήσει ξανά για μια συγκέντρωση αγροτών στην Αργολίδα, χωρίς επιτυχία μέχρι τώρα.
Ξαναρίχνω την ιδέα, σκεπτόμενος ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει.
Προσκαλώ όσους διαβάζουν το blog agripolicy.blogspot.com να επικοινωνήσουν μαζί μου στο spyrosk@hol.gr ή στο Facebook για να δούμε αν μπορούσε μέσα στον επόμενο μήνα να προκαλέσουμε μια ανοικτή συνάντηση. Το ζητούμενο είναι να δημιουργηθεί ένας δυναμικός πυρήνας από 20 και πάνω άτομα που να αρχίσουν να συζητούν δημιουργικά  και έξω από το φάσμα της απαισιοδοξίας.
Να ανοίξουμε μια συζήτηση σοβαρή και διαρκείας και να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε παρεμβάσεις ουσίας για το νερό, την εμπορία των προϊόντων, τα κανόνια, τους συνεταιρισμούς, τους αγροτικούς συλλόγους, την τριστέτσα κ.α.
Κατανοώ την αίσθηση ματαιότητας που διακατέχει τους περισσότερους, αλλά, όταν είσαι μέσα στο βούρκο, δεν έχεις άλλη επιλογή παρά να κολυμπάς. Αν μείνεις ακίνητος βουλιάζεις. Και τέλος πάντων, οι αλλαγές, κάπως, κάπου, κάποτε, πρέπει να ξεκινήσουν. Είναι πιο δημιουργικό να προσπαθήσουμε και να αποτύχουμε και να ξαναπροσπαθήσουμε, με περισσότερη σοφία, παρά να κοιτάμε αποσβολωμένοι. Δεν έχουμε  να χάσουμε από μια τέτοια κίνηση, απολύτως τίποτα. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να δημιουργήσουμε μια μικρή ομάδα, στη συνέχεια να μιλήσουμε σε γνωστούς και φίλους, να κάνουμε μια πρώτη ανοικτή συνάντηση, να δείξουμε στον κόσμο  σοβαρότητα και πρόταση και βλέπουμε. Ο κόσμος περιμένει σαν τον διψασμένο το νερό, αλλά θέλει να δεί 5 σοβαρούς πολίτες που να μιλούν συνδεδεμένοι με το περιβάλλον. Είναι τουλάχιστον ανιαρό να πάμε άκλαυτοι, να μην προσπαθήσουμε κάν. Επιμένω, πώς η στιγμή είναι κατάλληλη. Πρέπει να δημιουργήσουμε τη μαγιά, μετά οι εξέλιξεις θα μας καταπλήξουν όλους. Λόγο της εκπομπής και του blog μιλάω με πολύ κόσμο που συμφωνεί να συμμετέχει, αλλά ζητάει την αφορμή. Ελάτε να γίνουμε η αφορμή. 
Διαδώστε το και επικοινωνήστε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου