19 Ιαν 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 19/1/2011 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ

1. Από αύριο πουλάμε τα πορτοκάλια με επιστρεφόμενα έως 20%, με σκοπό να σταματήσει να πάει σκάρτο στην εξαγωγή.
2. Όλα τα επιστρεφόμενα, όλων των ομάδων τα βγάζουμε σε πλειστηριασμό. Αγοράζει όποιος δώσει την καλύτερη τιμή και όρους πληρωμής.
3. Ορίζουμε ελάχιστη τιμή, η πρότασή μου είναι 18 λεπτά, για τα Α ποιότητας και 5% επιστροφή, και κλιμάκωση του ποσοστού, σε 10%, 15% και μέχρι 20%.
4. Η τιμή επαναπροσδιορίζεται σε εβδομαδιαία βάση.
5. Ορίζουμε ότι η μέγιστη διάρκεια εξόφλησης είναι 90 ημέρες από την έκδοση του τιμολογίου και εκδίδεται επιταγή με την παραλαβή του τιμολογίου.
6. Τα πορτοκάλια που κόβονται με μικρότερη τιμή, δεν πωλούνται ως "εξαγωγής" αλλά ως χυμού, οπότε να μην μπορούν να βγουν στην αγορά νωπά.
7. Ζητάμε από την Δ/νση γεωργίας αυστηρούς ελέγχους για εξαγωγές από το χωράφι, εξαγωγές σκάρτου κλπ
8. Οι 4 ομάδες ορίζουν ελεγκτές οι οποίοι καθημερινά, από αύριο, σαρώνουν τον κάμπο και καταγγέλλουν περίεργα φορτία αμέσως (χωρίς χαρτιά, με σκάρτο προιόν, από το χωράφι κ.λ.π.)
9. Ζητάμε από το υπουργείο, σε συνέχεια αυτού, να εντείνει του ελέγχους ποιότητας.
10. Ζητάμε από το Υπουργείο να εφαρμοστεί το άρθρο 23 του καν. 1182/07 και να γίνει υποχρεωτική η εμπορία μέσω των και με τους όρους που θα ορίζουν οι ομάδες.
11. Ξεκινάμε μια σειρά συνεχόμενων συνελεύσεων όλων των ομάδων, για το τι θα γίνει από δω και πέρα.
12. Στις συνελεύσεις αυτές τα θέματα θα είναι εκ των προτέρων γνωστά, θα υπάρχουν γραπτές προτάσεις, οι προτάσεις θα συζητηθούν πρώτα στους συνεταιρισμούς και θα λαμβάνονται αποφάσεις με τάξη, οργάνωση και πρακτικά.
13. Η πρότασή μου είναι ότι από του χρόνου και σταδιακά σε 2 χρόνια, πρέπει να σταματήσει να πωλείται προιόν από τις ομάδες από το χωράφι, ασυσκεύαστο και ατυποποίητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου