21 Δεκ 2010

Facebook για αγρότες - agronews


Η κινητή τηλεφωνία και τα κοινωνικά δίκτυα μεταμορφώνουν την κινεζική γεωργία, προσφέροντας έγκαιρη πληροφόρηση και ευκαιρίες δανεισμού στους αγρότες.
Εδώ και 4 χρόνια, η κρατική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας China Mobile, έχει δημιουργήσει την ειδική υπηρεσία αγροτικής πληροφόρησης Nongxington, που σήμερα μετράει πάνω από 20 εκατομμύρια χρήστες.
Όπως επισημαίνει στο BBCoΛιου Τζινγκ, τοπικό στέλεχος της China Mobile, η Nongxington προσφέρει άμεση πληροφόρηση στους αγρότες κατευθείαν στα κινητά τους τηλέφωνα αλλά και μέσω ίντερνετ. Οι συνδρομητές λαμβάνουν γραπτά ή ηχητικά μηνύματα με συμβουλές, ειδοποιήσεις, ευκαιρίες εργασίας και πώλησης των προϊόντων τους αλλά και με τις τιμές των αγροτικών προϊόντων.
Εν τω μεταξύ, η ανεξάρτητη διαδικτυακή πλατφόρμα Wokai συνδέει τους αγρότες σε δύο κινεζικές επαρχίες με πιθανούς χρηματοδότες τους σε 47 χώρες, αποτελώντας ένα είδος ειδικού Facebook για αγρότες. Όπως αναφέρει ο Κέισι Ουίλσον, διευθύνων σύμβουλος του Wokai, μέσα σε δύο χρόνια η πλατφόρμα έχει χρηματοδοτήσει 500 έργα, μέσα από μικροδάνεια συνολικού ύψους 370.000 δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου