25 Δεκ 2010

Απόσπασμα απο την ομιλία του κ. Θ. Πάντουλα στην παλαιά Βουλή στις 24/11/00


περιοδικό manifesto
  Ο κ. Θεόδωρος Παντούλας είναι εκδότης του περιοδικού πολιτικής και πολιτισμού «manifesto» και γραμματέας της «Δημοκρατικής Αναγγέννησης».
...Με λίγα λόγια και κατά την γνώμη μου, το πρόβλημα του μεταπολιτευτικού, κυρίως, ελληνισμού είναι ότι δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει. Γι’ αυτό δεν μπόρεσε να μοιραστεί τον πλούτο του. Γι’ αυτό και δεν μπορεί τώρα να μοιραστεί την φτώχεια του. Ιδιωτεύουμε μετά μαλακίας, ήτοι δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε. Γι’ αυτό έχουμε πεντακάθαρα σπίτια και ρυπαρούς δημόσιους χώρους.

Δεν είμαι φυσικά εδώ για να σας υπενθυμίσω πόσο αχρείο είναι το πολιτικό προσωπικό της χώρας και όσοι το στηρίζουν ή το ανέχονται. Είμαι εδώ γιατί πιστεύω ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι και γιατί πιστεύω ότι υπάρχουν εκείνες οι μικρές δυνάμεις που μπορούν να υπηρετήσουν χωρίς ιδιοτέλεια την πατρίδα, οικοδομώντας και υπερασπίζοντας ένα διαφορετικό υπόδειγμα.
Είμαι εδώ γιατί η χώρα έχει τους ανθρώπινους, φυσικούς και ιστορικούς πόρους για να ακολουθήσει μιαν άλλη πορεία.
Στο διά ταύτα: Εάν δεν είμαστε ολότελα ανάπηροι ας συναντηθούμε. Κι ας βρούμε με υπευθυνότητα αυτές τις προτεραιότητες που μοιραζόμαστε. Κι ας αποφασίσουμε να υπηρετήσουμε ιδέες κι όχι εγωισμούς. Ας αποφασίσουμε να υπηρετήσουμε πολιτικές κι όχι σταδιοδρομίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου